Sus

Doctori

De-a lungul activității noastre, o componentă esențială a calității servciilor oferite, a fost colaborarea cu cadrele medicale din domeniu. Suntem recunoscători pentru sprijinul și încrederea acordată. Mai jos găsiti câteva impresii ale acestora despre proiectele pe care le desfăşurăm în spital. De asemenea, puteţi asculta părerile lor în videoclipul realizat de Little People.

 

Ştiţi ce greu este să prinzi vena unui copil căruia îi este frică? Este incredibil de greu. Voluntarii de la Asociaţia Little People ne ajută să dăm o dimensiune umană actului medical, una psihologică. Dacă un copil este motivat să lupte împotriva bolii, şansele de vindecare cresc simţitor. Voluntarii îi ajută pe copii să suporte puncţiile venoase, rezonanța magnetică, biopsiile, anesteziile, sunt proceduri frecvente şi dureroase, iar ei înţeleg, prin program, că sunt importante ca să se vindece. Dacă i-aţi vedea pe copilaşi la ora 16 cum se bucură când merg la camera de joacă şi cum le aşteaptă pe fete, aţi înţelege cât de importantă este pentru ei această terapie.

Dr. Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi

Suportul psiho-social şi activităţile specifice cu tematică medicală sunt indispensabile într-o secţie de oncopediatrie, fiind complementare tratamentului medical pe care aceştia îl urmează.

Dr. Cristian Jinca, medic specialist oncopediatru la Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timişoara

Vă pot asigura de întregul meu sprijin în întreaga Dvs. activitate pe care o desfășurați cu atâta abnegație în folosul copiilor bolnavi. Activitatea Dvs. îmi aduce aminte de o afirmație retorică a unui profesor de-al nostru: "Nu știu dacă Dumnezeu există dar trebuie să ne purtăm în fiecare zi ca și cum El ar exista". Este exact ceea ce faceți Dvs. În numele copiilor pe care îi ajutați, vă mulțumesc.

Dr. Călin Lazăr, director medical, Clinica de Pediatrie I, Cluj-Napoca

Sincere felicitări pentru noile idei (aș zice chiar formidabile) și realizări. Ați devenit un suport real pentru copii și ajutor substanțial pentru noi. Astăzi nici nu mai realizăm trecerea anilor de când sunteți alături de noi, deja pur și simplu sunteți și noi ne bazăm pe aceasta. Ne bucurăm de tot ce faceți.

Dr. Maria Cucuruz, șef de secție Clinica de Pediatrie III, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara

Programul Asociației Little People este important în acomodarea pacienților cu atmosfera de spital, în acceptarea mai facilă a tratamentului. Până la voi nu m-am întâlnit cu voluntari în adevăratul sens al cuvântului.

Dr. Gruber Eugen Victor, medic specialist oncopediatru, Institutul Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu București

Programul Nu Mi-e Frică mă încurajează și pe mine zilnic, văzând Leul Curajos plimbându-se pe holul secției de oncopediatrie. Să știți că copiii îl așteaptă cu mare plăcere. Activitățile care le faceți zilnic cu copiii au dat rezultate foarte bune. Nu au o frică atât de mare față de proceduri. Până a vă începe activitatea, nu am avut niciodată un program atât de bine pus la punct și atât de bine dezvoltat.

Dr. Natalia Lisița, șefă secție oncopediatrie, Institutul Oncologic Chișinău

Pot să spun că au un impact deosebit asupra copiilor. Din punct de vedere psihologic îi fac mult mai complianți, mai deschiși, sunt mai calmi. Când se întorc la noi pe secție, ne este mult mai ușor să venim spre ei, să executăm procedurile specifice și atunci noi continuăm practic ceea ce ați început d-voastră în aceeași notă optimistă, pozitivă.

Mihaela Roman, asistentă medicală, Spitalul de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași

Am fost pentru prima dată într-o tabără cu Temerarii și am fost de la început plăcut surprinsă de cadrul deosebit în care s-a desfășurat aceasta și de mulțimea adolescenților și tinerilor supraviețuitori de cancer din întreaga țară, învingători, veseli, entuziaști, frumoși, activi, plini de idei. Am revăzut foști pacienți care acum sunt studenți încrezători în viitor dar totodată cu grijă pentru menținerea sănătății lor. Mi-a plăcut organizarea timpului din toate zilele petrecute în tabără, cu activități și concursuri pe echipe. M-a impresionat activitatea permanentă și neobosită a fondatorilor Clubului Temerarii (soții Katie și Shajjad Rizvi) și a întregii echipe Little People, care s-a preocupat de bunul mers al taberei în cele mai mici detalii. Totul a fost o plăcere și o experiență deosebit de frumoasă pentru mine. Sper să mai pot participa și la evenimente viitoare. Doresc sănătate și bucurii tuturor.

Prof. Dr. Polixenia Stancu, Spital Clinic Județean de Urgență Craiova, Clinica a II-a Pediatrie / Compartiment Oncopediatrie

Asociația Little People a oferit, conform tradiției, o tabără pentru Temerari și în acest an, prilej cu care, am avut oportunitatea să îi însoțesc. De dimineață și până seara, au depus un efort deosebit să îi facă pe copii să se simtă bine, să le ofere activități interactive, concursuri, provocări în care să le dezvolte spiritul de echipă, creativitatea, să se respecte  și nu în ultimul rănd să se distreze. În această tabără pot să spun că am văzut oamenii de astăzi care vor fi lumea noastră de mâine la care toți visăm: oameni mai buni, optimiști, pozitivi, ambițiosi,  iubitori, susținători unii cu ceilalți, învingători. Vă admir și vă susțin în inițiativa voastră de a oferi acestor copii puterea de a merge mai departe și de a oferi lumii modele de învingători adevărați.

Mihaela Roman, asistentă medicală, Spitalul de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași