Sus

ÎNTÂLNIREA ANUALĂ DE VARĂ A TINERILOR ROMÂNI SUPRAVIEȚUITORI DE CANCER ȘI YOUTH CANCER EUROPE ADOVCACY MASTERCLASS

Evenimentul, organizat în Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului 2015, în perioada 2-6 august, a debutat cu întâmpinarea călduroasă a Domnului Primar Emil Boc, la festivalul de muzică Untold, în cadrul căruia tinerii au avut ocazia extraordinară de a asista la punctul culminant al evenimentului - concertul David Guetta!

Concertul a fost urmat de momente de relaxare și team building organizate la Aqua Park-ul local, vizite la Grădina Botanică precum și la parcul de aventură Adrenalin Park.

Adunarea Generală Temerarii, singura întâlnire de acest gen din România destinată unei COMUNITĂȚI de tineri supraviețuitori de cancer, a sumarizat deciziile luate de membrii Clubului Temerarii Minori la tabăra organizată la Orăștie în luna iulie, au fost prezentate realizările clubului peste an, prioritățile anului viitor, campanii de comunicare și strângere de fonduri, precum și importanța ca tinerii însuși să își asume rolul de amabasadori ai mesajului și a de se implica activ în dezvoltarea și menținerea acestei comunități!

Advocacy Masterclass, seminar marca Asociația Little People și Youth Cancer Europe, facilitat de specialiști de la Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), le-a oferit tinerilor informații relevante despre advocacy, cadrul tehnic al unor modele de acțiuni de participare publică, dezvoltarea capacității de reprezentare, formarea de rețele și practici de lobby. “În mod normal, oameni din alte țări europene vin în România să ne influențeze; noi avem ceva aici care este mai bun decât ceea ce au ei”, a precizat Shajjad Rizvi, pentru Vocea Transilvaniei.

Ne-am luat rămas bun de la cea mai reprezentativă comunitate de tineri supraviețuitori de cancer în cadrul unei recepții cocktail, în frumoasa locație a Casinoului din Parcul Central Cluj. Evenimentul a fost combinația perfectă dintre momentele de relaxare, socializare și seminarii specializate care au oferit tinerilor un cadru prin care aceștia pot reprezenta adevărată forță și putere pe care o dețin în transmiterea mesajului supraviețuirii.

Poze de la eveniment găsiți pe pegina de Facebook a Ascociației la următoarele link-uri:

Adunarea Generală a Membrilor Temerarii: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152928566842035.1073742756.135087612034&type=3

Cocktail recepție: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152933453687035.1073742757.135087612034&type=3

 

Video-urile evenimentui pot fi vizionate accesând următoarele linkuri:

Intalnirea Anuala a Tinerilor Supravietuitori de Cancer a debutat cu participarea la concertul David Guetta:

https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/videos/vb.135087612034/10152916426227035/?type=3&theater

Cocktail recepție:

https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/videos/vb.135087612034/10152939415607035/?type=3&theater

Impresiile tinerilor supraviețuitori de cancer participanți la Întâlnirea Anuală de Vară:

https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/videos/vb.135087612034/10152923938922035/?type=3&theater

 

Mai jos găsiți câteva fragmente din cele mai reprezentative articole apărute în presă:

“Te confrunți cu o boală pe care nu toată lumea o poate învinge iar acel sentiment că tu ai reușit este de nedescris; ai învins moartea! Acea experiență constituie baza a tot ceea ce urmează să faci în viață. Am spus mereu faptul că este o etapă care trebuie trecută, o etapă foarte importantă din viață. Am terminat tratamentul și pot să spun că am renăscut după el. Dacă nu aș fi trecut prin această experiență, nu aș fi ajuns aici, unde sunt acum: studentă la medicină, prietenă cu peste 200 de oameni care au trecut prin aceeași experiență. E un rău transformat în bine.”  a declarat Noemi Pasztor, supraviețuitor de cancer, pentru Vocea Transilvaniei. http://www.voceatransilvaniei.ro/povestea-unei-tinere-din-cluj-diagnosticata-cu-leucemie-la-sase-ani-a-invins-boala-iar-acum-vrea-sa-se-faca-medic-pentru-a-i-ajuta-si-pe-altii/

Cancerul poate fi învins! O spun statisticile, o spun medicii, o spun faptele. O arată tinerii care în urmă cu câţiva ani vedeau, în fiecare zi, moartea cu ochii. Întregul reportaj realizat de Antena 1 poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=mgNzW5oY47A

"Am urmat timp de un an un tratament intens, chimioterapie, radioterapie, iar boala a intrat în remisie. Acum sunt vindecat. Este o boală cruntă, a fost o perioadă dură de spitalizare, dar am avut mare încredere în mine. Când aude lumea că ai cancer, gata, deja cheamă preotul. Or, mesajul nostru este al supravieţuirii, că se poate trece peste cancer, că se poate duce viaţa mai departe", a declarat Dani Tomai, în prezent student în anul IV la Universitatea de Medicină din Timişoara, pentru Mediafax. http://www.mediafax.ro/life-inedit/cluj-mesaj-impotriva-cancerului-lansat-de-tineri-supravietuitori-ai-bolii-la-festivalul-untold-14661294

Asociația Little People dorește să mulțumească, în numele tinerilor supraviețuitori, tuturor celor care au făcut acest eveniment posibil!