Sus

RENOVARE HOL COMPARTIMENT ONCOPEDIATRIE, PEDIATRIE II, CLUJ

Anunțăm finalizarea proiectului de ronovare al holului și spațiului de activități al secției compartiment de oncopediatrie, Clinica Pediatrie II a Spitalului Clinic de Copii, Cluj-Napoca. Micuților pacienți bolnavi de cancer le-a fost pregătit un spațiu colorat, curat, care le va face lungile șederi în spital mai ușor de acceptat.

Proiectul este o investiție a Asociației Little People sprijinită de comunitatea clujeană, prin intermediul unor evenimente locale, Rooftop Party și Mandela Day, realizate în colaborare cu Day 15. Designul proiectului de renovare a fost oferit de Asociația PLAI. Reabilitarea holului secției reprezintă cel de al 5-lea proiect de renovare încheiat cu succes de Asociația Little People.

,,Ambientul plăcut este un factor care diminuează anxietatea copilului și îl face mai puțin reticent la ideea de a veni la spital. Acest lucru contribuie foarte mult la creșterea calității vieții pacienților. Copiii vin cu teamă, dar nu cu groază, iar acest loc începe să nu le mai creeze repulsie inerentă. Mulți copii au condiții aici mai bune decât acasă. Sunt copii care își găsesc aici parteneri de joacă, iar programele educaționale pe care le practică voluntarii au un rol în plus, acela de a-i educa, în sensul de a ști să își păstreze sănătatea fizică și mentală”, a declarat dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru

,,Băieţelul meu e foarte fericit, a venit aici de cîteva zile şi i s-a părut un loc schimbat, un loc frumos, curat. Copiii se simt bine, mai uită de probleme, de durere, de tot”, a spus Otilia, mama unui copil bolnav de cancer."

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea unui spațiu luminos și plin de speranță!