Sus

REUNIȚI ÎNCĂ O VARĂ!

Înțâlnirea Anuală a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer

În perioada 2-5 august 2016 la Cluj-Napoca, Asociația Little People România a reunit 100 de tineri supraviețuitori de cancer din România în cadrul celei mai mari Întâlniri Anuale a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer reușind astfel să creeze încă un prilej de bucurie și distracție pentru aceștia.  Tinerii supraviețuitori, cu vârsta peste 18 ani, sunt foști pacienți tratați pe secțiile de oncopediatrie din țară.

Ca în fiecare an, sosirea Temerarilor a fost insoțită de bucuria revederii, entuziasm și mult chef de distracție. Cina a fost servită la restaurant într-o atmosferă prietenoasă și relaxată unde mai târziu s-a și dansat, Temerarii neavând nevoie de prea multe încurajări pentru a se bucura de tot ceea ce le-a fost pregătit cu mult drag de către staff-ul Little People.

Următoarea zi, după micul dejun, a avut loc Adunarea Generală, întâlnire importantă și unică pentru tinerii supraviețuitori de cancer în cadrul căreia s-au discutat și s-au luat decizii importante referitor la viitorul Clubului Temerarii. Scopul educativ și informativ al acestei întâlniri este asigurat de diferitele prezentări și teme de discuții despre subiecte de interes propuse de tinerii supraviețuitori de cancer. Aici Temerarii află cele mai noi activități și vești ale Asociației, progresul la care s-a ajuns în diferite proiecte marca Little People precum și proiectele ce se vor a fi relizate în viitor, referitoare la munca zilnică din spital. De asemenea, la întâlnire s-a vorbit și despre cum este să fii Temerar voluntar în spitale și ce îi inspiră pe aceștia să se reîntoarcă să îi ajute pe actualii pacienți precum și despre întâlnirile internaționale și conferințele la care Temerarii au ocazia să participe în cadrul organizației internaționale Youth Cancer Europe, motivându-i pe aceștia și încurajându-i și pe ei să se implice. După această întâlnire, Temerarii au avut ocazia de a se relaxa la piscină și de a se bucura de vremea frumoasă de afară până la cina servită la locul de cazare.

În a treia zi a Întâlnirii, după micul dejun, s-a realizat poza de grup Temerarii, lucru devenit deja tradiție în cadrul acestor evenimente, întâmpinați de primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Cireașa de pe tort în cadrul acestui eveniment a constituit-o însa evenimentul major care a avut loc la Cluj-Napoca în această perioadă și anume Festivalul Untold. Temerarii au fost puși pe distractie și super entuziasmați iar privilegiul de a participa la acest eveniment i-a motivat și i-a facut să se simtă și mai speciali. Ei au petrecut împreună până în zori alături de o mulțime de alți oameni, bucuria de a fi acolo împreună ca și supraviețuitori și învingători fiind vizibilă de la distanță.

Ultima zi a întâlnirii s-a încheiat într-o notă nostalgică, plecările fiind precedate de multe îmbrățișări și promisiuni de a ține legătura unii cu ceilalți dar și de optimism și de entuziasm cu privire la viitorul eveniment marca Temerarii și anume Gala de Crăciun!

Pe această cale, dorim să mulțumim sponsorilor care au ajutat la realizare acestui eveniment aducător de multe zâmbete: Primăria Cluj-Napoca, Trelleborg AB, Novartis, Blue Projects, Avon, SensiBLU și altor companii locale.